Gebiedsontwikkeling

Hedendaagse gebiedsontwikkelingen kenmerken zich door een integrale benadering van wonen en werken in een duurzame en natuurlijke leefomgeving. Maak kennis met onze gebiedsontwikkelingen en de wijze waarop deze facetten een plek hebben gekregen in onze projecten. 


Koolhoven

Tilburg, noord- brabant

ca. 2.000 woningen 

ca. 4.000 m2 commerciële ruimten 
1 basisschool incl. kinderopvang

Rol Prince: projectdirecteur
Projectduur: 2006 - heden

Koolhoven, aan de zuidwestzijde van de VINEX-locatie Reeshof in Tilburg gelegen, is een ontwikkeling van Roosdom Tijhuis, Triborgh, Van Wanrooij en Klokgroep. Prince Projecten is als gedelegeerd projectdirecteur namens de partijen verantwoordelijk voor het projectmanagement van A tot Z. De laatste woningen zijn opgeleverd in 2020. 

In samenwerking met de gemeente en het waterschap wordt in het oostelijke deel een uniek gebied gecreëerd. 

Tot diep in de buurtjes komen groene inprikkers die deel uitmaken van het natuurgebied rondom de Donge, die door het gebied stroomt. In dit gebied grazen Schotse Hooglanders tot aan de voordeur.

Voor meer informatie, kijk ook eens op:
Project Natuurlijk Koolhoven fase 1 te TILBURG | Roosdom Tijhuis
Buitenhof-Oost Tilburg nieuwbouwproject (klokgroep.nl)
Oude Leijoever - Triborg Bouwontwikkeling (triborgh.nl)

Mortiere 

Middelburg, zeeland

ca. 1.380 woningen

ca. 10 ha bedrijventerrein 

ca. 40.000 m² bvo winkels (PDV-locatie)
ca. 10.000 m² bvo kantoren
9-holes golfbaan

Rol Prince: projectdirecteur
Projectduur: 2000 - heden

Prince Projecten is sinds de start van het project in 2001 betrokken bij de ontwikkeling van Mortiere als gedelegeerd projectdirecteur namens AM en Heijmans. Inmiddels zijn reeds 800 woningen gerealiseerd en is de ontwikkeling van de PDV- locatie en het bedrijventerrein afgerond, en op de golfbaan zijn reeds vele balletjes geslagen. Prince Projecten stuurt en begeleid de gehele ontwikkeling en onderhoud de contacten met opdrachtgever, gemeente, betrokken aannemers en bewoners.

Mortiere kenmerkt zich door een integrale ontwikkeling met wonen, winkels, bedrijvigheid, kantoren en een golfbaan.  Het project bevindt zich aan de entree van Middelburg langs de A58 en N57. De rijke architectuur gecombineerd met groen en water, maakt Mortiere tot een bijzonder aantrekkelijk woon- en werkgebied.

Voor meer informatie, kijk ook eens op: Nieuwbouw in Middelburg - Woonpark Mortiere

Den Bogerd

Udenhout, Noord- Brabant

ca. 400 Woningen

Rol Prince: projectdirecteur
Projectduur: 2014 - heden

Aan de noordoostzijde van Udenhout wordt de nieuwe wijk ‘Den Bogerd’ gerealiseerd. Den Bogerd vormt een ruim opgezette en groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. In dit plan is veel ruimte voor groen en water gereserveerd. De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en parken. Den Bogerd biedt ruimte aan een breed scala van woonwensen. 

Gemeente Tilburg vormt samen met
Van der Weegen en Jansen Bouwontwikkeling Grondexploitatiemaatschappij (GEM) Den Bogerd. Namens deze partijen heeft Prince Projecten de dagelijkse leiding van de samenwerking in handen en is inhoudelijk verantwoordelijk voor de realisatie van deze hoogwaardige wijk.

Voor meer informatie, kijk ook eens op: Den Bogerd (den-bogerd.nl)

Oosterweyden 

Maurik, Gelderland

ca. 370 woningen

Rol Prince: projectdirecteur
Projectduur: 2010 - heden

Oosterweyden is een nieuwbouwlocatie in het dorp Maurik gelegen in de Betuwe. Deze landelijke plek is optimaal voor het realiseren van een ruim opgezette en kindvriendelijk wijk met ruimte voor water. Er zal plaats zijn voor circa 370 woningen. 

Het woningaanbod in Oosterweyden is divers, zo is er plaats voor rijwoningen, seniorenwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en bouwkavels.

Van Arnhem en Van Wanrooij vormen samen de Ontwikkelingsmaatschappij Maurik. Namens deze partijen is Prince projecten directeur van de gebiedsontwikkeling en daarmee verantwoordelijk voor de realisatie van het plan.

Voor meer informatie, kijk ook eens op: Nieuwbouw Maurik | nieuwbouwproject Oosterweyden Maurik | Van Wanrooij

Kloostervelden

Sterksel, noord- brabant

ca. 240 woningen als

omgekeerde integratie

Rol Prince: projectcoördinator 
Projectduur: 2016 - heden

Op het instellingenterrein rond klooster Providentia vindt een transitie plaats naar een bijzondere en gemêleerde wijk. Door ruim 200 nieuwe reguliere woningen te bouwen en deze af te wisselen met woonclusters voor cliënten met epilepsie, is er een ruime en bosrijke woonwijk ontstaan met een bijzonder maatschappelijk profiel.

Namens CRA Vastgoed voert Prince Projecten de regierol in de grondexploitatie. Zij is daarbij onder meer verantwoordelijk voor budget en aanleg van de infrastructuur en een veilige logistiek in een wijk met kwetsbare bewoners.

Voor meer informatie, kijk ook eens op:

Kloostervelden – + natuur + samen + wonen

Kloostergoed Theresia

Vught, noord- brabant

ca. 150 woningen 
1 kinderdagverblijf
10 zorgwoningen

Rol Prince: adviseur gemeente
Projectduur: 2022 - heden

De planning is dat de bouwrijpwerkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2023. De oplevering van de woningen staat gepland vanaf begin 2024.

Parralel aan de N65 ligt, aan de Jagerboslaan, het landgoed van Kloostergoed Theresia dat in de komende jaren wordt herontwikkeld door BPD. Een nieuwe woonomgeving in Vught waarbij het authentieke karakter wordt gekoesterd én verrijkt. De nieuwbouwwoningen verrijzen in de bestaande bos- en parkachtige setting van het landgoed, zodat je hier vanaf dag één schitterend woont.

Prince Projecten is namens de gemeente Vught verantwoordelijk voor de aansturing van het projectteam vanuit de toetsende rol. Het plan bestaat uit 156 woningen in het betaalbare- midden en dure segment verdeeld over appartementen, grondgebonden woningen en vrije kavels. In het plangebied is ook ruimte voor een kinderdagverblijf en stichting Natuurlijk Thuys waar kinderen met een verstandelijke beperking begeleid wonen. 

Voor meer informatie, kijk ook eens op:

Kloostergoed Theresia | Nieuwbouw Vught (nieuwbouw-kloostergoedtheresia.nl)